En trin-for-trin guide til ansættelse af rengøringspersonale

Vera Reshetina
En trin-for-trin guide til ansættelse af rengøringspersonale

Har dit rengøringsfirma så mange kunder, at dit nuværende team ikke kan nå at tage sig af alle opgaverne? Tillykke! Så er det tid til at udvide dit rengøringsteam. 

Pålideligt og professionelt personale er afgørende for rengøringsvirksomheder – dine kunder vil bedømme din virksomhed ud fra præstationer og indstilling. Der er mange faktorer, som du bør tage med i dine overvejelser, vil rengøringsassistenterne for eksempel arbejde godt og effektivt? Kan man stole på dem?

Men bare rolig, vi har udarbejdet en praktisk guide til dig om, hvordan du kan finde det bedste rengøringspersonale, når du skal ansætte. 

Begynd at ansætte på forhånd

Hvis du virkelig vil lade dit firma vokse hurtigt, skal du ansætte rengøringsassistenter, FØR din kalender bliver helt fuld. Dette vil give dig tid til at oplære dem. 

I gennemsnit tager det 2 til 4 uger at finde den perfekte kandidat til din virksomhed og kun 1-3 dage, hvis du leder efter din kommende medarbejder på Workee – takket være tusindvis af registrerede jobsøgende og brugervenlige søgefiltre. 

Lav en liste med den ideelle kandidats egenskaber

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken slags medarbejder, du er på udkig efter. Her er nogle af de vigtigste egenskaber, som du bør kigge efter, når du ansætter rengøringspersonale:

 Venlighed. Hvis medarbejderne kommer i kontakt med dine kunder, må du være sikker på, at de er venlige og ikke vil skræmme kunderne væk.

Pålidelighed. Kunder tiltror dig deres private hjem. De har flere forskellige ejendele, som de anser for værdifulde. Du må være sikker på, at du kan stole på enhver, som du sender til en anden persons hjem. Afhængigt af din kundekreds kan det være en god idé at bede om en straffeattest. 

Tidligere rengøringserfaring. Det er hårdt og intensivt arbejde at arbejde i et rengøringsfirma. At ansætte personer med tidligere rengøringserfaring vil sikre, at medarbejderne ved, hvad der kræves af dem. Du kan også overveje at ansætte personer, der har erfaring fra en anden type fysisk krævende job. 

Evne til at løse problemer. Selvom der er tale om et team på samme sted, vil hver enkelt medarbejder blive nødt til at arbejde selvstændigt for at kunne nå det hele. Hver medarbejder bør derfor kunne arbejde selvstændigt og kunne motivere sig selv nok til at kunne løse mindre problemer uden at spørge andre om hjælp til det. Problemløsningsfærdigheder sørger for flow i arbejdet.

Dedikation. Du har brug for et team, der møder til tiden i stedet for hele tiden at melde sig syge eller at feje tingene ind under gulvtæppet (nogle gange bogstaveligt!)

Sådan annoncerer du dit rengøringsjob

Nogle måder at nå potentielt rengøringspersonale på kan være: 

  • Anbefalinger: Glade medarbejdere, der fortæller deres netværk om ledige job i din virksomhed, sparer dig for den tid og de penge, som du ville bruge på traditionelle rekrutteringsmetoder. 
  • Brug din tilstedeværelse på de sociale medier til at tiltrække kvalificerede talenter
  • Online ads på de sociale medier, såsom Facebook, Instagram, TikTok og Snapchat;
  • Jobportaler, såsom JobIndex og Jobnet;
  • Mobile jobapps, såsom Workee, Myjob og Simplyjob.

Det er afgørende at beskrive alle ansvarsområder i dit jobopslag

Lav en liste over de opgaver, som du vil uddelegere til dine kommende medarbejdere. En omfattende oversigt over opgaver vil undgå forvirring og konflikter i fremtiden.

Glem ikke at tilføje information om løn

Løn er den vigtigste faktor, som jobsøgende lægger vægt på, når de beslutter at ansøge om et job. Ifølge Workees statistikker øges det samlede antal ansøgere med 30 %, hvis der er tilføjet information om løn i jobopslag. 

Rekruttering i en mobilæra

Sørg for at dit opslag er kort og præcist, så det nemt kan ses på en mobilenhed. Danmark har den højeste smartphone-udbredelse i verden, og 90 % af alle jobsøgende bruger en smartphone til at finde arbejde. 

Placering

Oplys en såspecifik placering som muligt, da 65 % af jobsøgende foretrækker at arbejde tæt på deres bopæl. Hvis du ikke kan bruge en adresse, er et postnummer fint. 

 

Efter du har oprettet den perfekte jobbeskrivelse for dit job, kan du slå det gratis op på Workee og få svar fra lokale kandidater i løbet af få minutter. 

Derfor er Workee den perfekte løsning til ansættelse af rengøringspersonale

Direkte adgang til tusindvis af rengøringsmedarbejdere 

Slå dit job gratis op på www.workee.co og begynd at modtage masser af ansøgninger med det samme. Du kan se kandidater med det samme, og du kan invitere dem til en samtale. entetid, e-mails og opkald er ikke nødvendige. 

Du får nye medarbejdere hurtigere

I henhold til Workees motto “Less is more” har vores udviklere sprunget alle funktionaliteter over, som ikke er vigtige for rengøringsfirmaer og gjort rekrutteringsprocessen så enkel og hurtig som muligt. Ifølge kundernes anmeldelser er rekrutteringsprocessen med Workee meget hurtigere end gennem nogen anden platform. 

Svaret er det rette match

Med Workee kan du ansætte dine næste medarbejdere på få timer. Takket være søgefiltre og matching-algoritmer modtager du kun svar fra jobsøgende, der opfylder dine krav. 

Du får kun lokale kandidater

Jobsøgende betragter jobplacering som en meget vigtig faktor: Fra 2014 til 2019 var der en stigning på 2.500 % i søgninger på ‘job i nærheden af mig’. Workee blev skabt for at imødekomme denne tendens: Den supernemme mobil-app forbinder danske jobsøgende med virksomheder i nærheden af dem. 

 

Svar dine ansøgere hurtigt

At acceptere ansøgninger, men ikke gennemgå dem påvirker integriteten af dit brand. Selvom du ikke kan tilbyde et job, vil ansøgerne gerne have et svar. Workee anbefaler, at du besvarer alle ansøgere inden for 24 timer. Det er vigtigt at kommunikere med rengøringsmedarbejdere på den måde, som de kender bedst: Beskeder via en app.

En ny medarbejder er en investering i dit rengøringsfirma. Det kan være en trættende proces at rekruttere og ansætte, især hvis du har et problem med høj afgang af medarbejdere. En af de bedste måder at forbedre dette på, er at ansætte de rigtige personer til at begynde med. Tag dig tid til at implementere disse tips og indarbejd dem i din ansættelsesproces. Du vil blive glad for det, når du finder ud af, at du ansætter medarbejdere af bedre kvalitet, som gør dit liv lettere.

Held og lykke med rekrutteringen!