Derfor opfandt vi Workee, den mest effektive jobapp i Danmark

Vera Reshetina
Derfor opfandt vi Workee, den mest effektive jobapp i Danmark
Ideen med at udvikle en app som Workee startede på en af mine mange forretningsrejser til København for nogle år siden. På det tidspunkt drev jeg min egen softwarevirksomhed i Belarus og havde adskillige kunder i Danmark. Mine besøg hos dem var en af de arbejdsopgaver, jeg satte størst pris på, da jeg virkelig beundrer dansk arkitektur og livsstil.

I den forbindelse blev jeg opmærksom på, at til trods for, at Danmark er førende inden for offentlig digitalisering (ifølge en ny FN-måling ligger Danmark nr. et på listen) er ansættelsesprocessen i servicefagene, herunder på restauranter, hoteller og i butikker, stadigvæk ret gammeldags. Jeg har f.eks. ofte bemærket, hvordan nogle af restaurationsejerne udskriver et stillingsopslag og sætter det op på døren, nøjagtig ligesom de gjorde i USA i 2002, hvor jeg var ansat i mit første studiejob.

Mens jeg studerede, arbejdede jeg som kassedame og tjener i USA. Sommeren 2002 var den lykkeligste i mit liv!

Det fik mig så til at spekulere lidt over, at det egentlig slet ikke burde være så besværligt at hyre nye medarbejdere. Resultatet af det, blev Workee; en enkel mobilapp, som kan matche de jobsøgende med de virksomheder, der ligger i deres nærområde. Med udgangspunkt i vores motto ”less is more”, har vi gjort ansættelsesprocessen så enkel og hurtig som overhovedet mulig.

Vores ingeniører har designet denne app til at imødekomme de moderne rekrutteringstendenser. Først og fremmest er der mere end 65% af arbejdsgiverne inden for servicefagene, der foretrækker at benytte deres mobiltelefon til arbejdsrelaterede opgaver. For det andet har der været en stigning på hele 2.500% fra 2014 til 2019 på søgninger med ordlyden ”job i nærheden af min bopæl”.

Denne tendens har været særlig fremtrædende for job inden for servicefagene, hvor der er stor udskiftning i personalet, som f.eks. i restaurationsbranchen, detailhandelen og på byggeområdet. Ifølge kundernes tilbagemeldinger ser de nu Workee som den hurtigste og mest effektive redskab, når det gælder om at få besat de ledige stillinger.

Evgenia Bereziuk er forhenværende journalist og medstifter af Workee. Hun står i spidsen for virksomhedens produktudvikling og udtænker og gennemfører diverse vækststrategier.

I 2019, da Workee nåede op på at have 700 danske kunder, besluttede min kompagnon Yauheniya Beraziuk og jeg at flytte til København for at være tættere på vores kunder. Vi fik godkendt vores forretningsplan af Startup Denmark og kom med i en ordning, som støtter udenlandske iværksættere og giver dem mulighed for at drive virksomhed i Danmark. Til trods for at vi på forhånd havde hørt, at Skandinavien kunne byde på et imødekommende opstartsmiljø og et utroligt lavt niveau af bureaukrati, har virkeligheden rent faktisk overgået alle vores forventninger! Jeg er meget overrasket over, at vi, efter at have drevet virksomhed i næsten to år nu, endnu ikke har udskrevet så meget som én eneste side dokumentation, og at vi overhovedet ikke har været indkaldt til nogen møder med danske myndigheder. Vi er også utrolig taknemmelige for den hjælp, vi har fået fra Innovationsfonden, som har givet os to tilskud under Innobooster-programmet og dermed ydet finansiel hjælp til opstarten af vores virksomhed.

Sammen med Yauheniya og mine børn flyttede jeg til København fra Belarus for at forfølge en drøm om at få gang i vores tech-virksomhed.

På det rent personlige plan er jeg også utrolig glad for, at mine tre børn kan få en god opvækst her i København. De ældste børn er nu blevet 15 og 8 og min yngste datter, som blev født i Danmark, er allerede begyndt i vuggestue. Når vi har fri, nyder vi de mange legepladser, smukke strande, interaktive museer og den lækre is.

Covid19-pandemien har påvirket vores virksomhed væsentligt . Da vi primært henvender os til servicefagene, herunder brancher som restaurationsbranchen og detailhandlen, har den omfattende lockdown på det nærmeste lammet al aktivitet på vores app i lange perioder.

Min udsigt fra kontoret på Amager i København. Jeg har arbejdet hjemmefra, længe før coronarestriktionerne trådte i kraft og har virkelig nydt det.

Ikke desto mindre lykkedes det os i efteråret 2020 at lukke en investeringsrunde med bidrag fra adskillige aktive investorer, herunder Michael Ritto, tidligere chef for Nordisk Film og Vækstfonden. Det har været af afgørende betydning, at investorerne har bred erfaring inden for i at arbejde med opstartsvirksomheder og dermed kan supplere vores medarbejderes færdigheder, så vi på den måde kan få skabe et stærkt fundament for vækst.

Yan Oreshchenkov, som er teknologichef hos Workee, er ikke bare en superingeniør. Jeg er sikker på, at han også er den eneste, der dyrker kunstskøjteløb.

Efter et langt og hårdt år er mange virksomheder nu endelig begyndt at ansætte nye medarbejdere igen. I juni 2021 blev der slået mere end 700% flere ledige stillinger op på Workee i sammenligning med juni sidste år, og det her er kun begyndelsen. Workee er nu gået hen og blevet den mest populære jobapp i Danmark, med mere end 1.200 tilmeldte virksomheder. Blandt de virksomheder, der benytter sig af Workee, er bl.a. flere store brands som 7-Eleven, McDonalds, Dominos Pizza, Rema 1000 og flere andre.

Vores fremtidige mål er at styrke virksomhedens position i Danmark, herunder at styrke vores tilbud til større virksomheder og forberede os på at ekspandere til Sverige og Norge. Så må vi se, hvad det fører med sig? Du kan følge vores rejse på LinkedIn.

 

Læs også: Hvilke apps bruger de moderne danske virksomheder?