Den letteste måde at få et job på under genåbningen af Danmark

Vera Reshetina
Den letteste måde at få et job på under genåbningen af Danmark
Så er der gode nyheder! Efter et år, der har været både hårdt og langt , er mange virksomheder nu igen begyndt at ansætte nye medarbejdere. Som administrerende direktør i Workee, Danmarks nemmeste jobapp, er det mig en stor glæde at kunne byde de jobsøgende velkommen tilbage og give dem mulighed for at kunne finde et ledigt job tæt på hjemmet på den hurtigste og nemmest tænkelige måde.
I april 2021 var der hele 525% flere ledige stillinger slået op i Workee sammenlignet med april sidste år, og det her er kun begyndelsen. Uanset om det gælder en fuldtidsstilling, deltidsstilling eller sæsonarbejde, er der også et job til dig.

Sådan opretter du en overbevisende profil på Workee

Din profil på Workee er din personlige adgangsbillet til at få drømmejobbet! De jobsøgende, der har størst succes, har alle sammen en fyldestgørende og retvisende (fyldestgørende og komplet is redundant terms) profil på Workee. Arbejdsgiverne søger ofte blandt de registrerede kandidater, og du har derfor mulighed for at blive inviteret direkte til et jobinterview på baggrund af oplysningerne på din profil! (really, aren’t they supposed to have applied?) Brug nogle af nedenstående tip til at oprette en professionel jobprofil.

Det, du skal gøre
 • Først og fremmest skal du uploade et pænt profilbillede. Et billede siger ofte mere end tusind ord, og du får kun én chance for at efterlade et godt førstehåndsindtryk. Når personalekonsulenten kaster et blik på ansøgerens billede, kan billedet have afgørende betydning for, om ansøgeren får succes med sin ansøgning.
 • Placering. Workee viser dig de ledige job, der er tættest på dig, så begynd med at oplyse din bopæl.
 • Om dig. Beskriv de arbejdsmæssige kvalifikationer, som du mener, der er de vigtigste for det søgte job.
 • Opret links til dine profiler på Facebook og LinkedIn. Mange arbejdsgivere går ind og kigger på kandidaternes profiler på de sociale medier. Derfor anbefaler vi, at du lige tjekker din profil på Facebook en ekstra gang for at se, om den efterlader et godt indtryk. Du kan også sætte profilen til privat, inden du begynder at søge job.
 • Nu skal du angive din arbejdserfaring. Først skal du vælge den branche, du søger arbejde indenfor. Her får du de mest populære brancher i Workee: køkkenchef/kok, tjener, chauffør/kurér, rengøring og detailhandel. Oplys navnet på din eventuelle nuværende arbejdsgiver, perioden du har arbejdet det pågældende sted, og forsæt derefter med dine tidligere ansættelser og stillingsbetegnelser i kronologisk rækkefølge.
 • Mangler du erhvervserfaring? Det går nok! Så skriver du bare nogle af dine andre gode kvalifikationer på. Dem kan du også skrive på under punktet “Om Mig”.
 • En gyldig arbejdstilladelse (hvis relevant) og et kørekort er noget, som mange arbejdsgivere lægger stor vægt på, så derfor bør du lige tjekke, at du har sat kryds i disse felter på din profil.
 • Din foretrukne arbejdstid. Det er en god ide at lade arbejdsgiverne vide, hvornår du kan arbejde. Uanset om du vil arbejde om dagen, aftenen eller i weekenderne, skal du sørge for, at det tydeligt fremgår på din profil på Workee.
Det, du ikke skal gøre
 • Lad være med at sjuske, når du udfylder din profil. Tag dig god tid til at tjekke, hvad du har skrevet, og sørg for at læse grundig korrektur på den.
 • Lad være med at påstå, at du kan tale dansk, hvis det ikke er tilfældet. Der findes også job til de ansøgere, der kun taler engelsk eller andre sprog, og du er velkommen til kun at søge de stillinger.
 • Undgå at bruge slangord

Hemmeligheden bag, at nogle jobsøgere får et jobtilbud inden for 24 timer

Ifølge vores erfaringer med det danske jobmarked er de mest succesfulde kandidater dem, der fokuserer entydigt på de stillinger, de er velkvalificerede til. Brug tiden på at se de stillingsopslag, du er interesseret i, grundigt igennem, og søg kun de stillinger, du er velkvalificeret til.

Derudover anbefaler vi, at du fokuserer på de ting, som arbejdsgivere efterspørger. Når din ansøgning lander på bordet hos en arbejdsgiver, vil vedkommende altid krydstjekke din tidligere arbejdserfaring (det, du lavede tidligere) og sammenligne den med kravene til det job, du søger (det, du skal lave i fremtiden).

Kort sagt skal du derfor målrette din jobprofil mod virksomhedens krav. Du skal gøre det helt umuligt for arbejdsgivere at ignorere din ansøgning, men uden at overdrive. Søg kun de job, som du helt oprigtig er en god kandidat til.

Sådan chatter du med en arbejdsgiver

Efter du har søgt et job, har du mulighed for at tale med arbejdsgiveren direkte på chatten på Workee, og du vil få en notifikation, hvis en arbejdsgiver pinger dig eller besvarer din henvendelse. Her får du lige nogle tip til, hvordan du skriver en professionel besked på Workee.

 • 1. Den første besked, du sender, skal ikke bare være ”Hej”. I stedet bør du se en ekstra gang på jobopslaget og sikre dig, at jobbet passer perfekt til dine kvalifikationer og derefter introducere dig selv for arbejdsgiveren. Din første besked på chatten er det første skridt på vejen mod et jobinterview. Vis dit engagement, og kom med nogle grunde til, hvorfor du ønsker at arbejde for lige netop denne virksomhed. Det kan også være en god ide at fortælle lidt om sig selv for at skabe en mere personlig kontakt, hvilket kan være svært i en ansøgning.
 • 2. Skriv altid i hele sætninger. Når du kommunikerer med en personalechef, bør du altid udtrykke dig i hele sætninger for at vise vedkommende, at du kan begå dig professionelt og korrekt.
 • 3. Læs altid korrektur på dine beskeder. Her får du et lille tip; Inden du trykker på ”Send”, skal du altid gå tilbage og læse, hvad du har skrevet. Glem endelig ikke at skrive med stort, hvor det er påkrævet, og husk at sætte punktum i slutningen af en sætning. Disse små, men utrolige vigtige ting kan faktisk gøre en verden til forskel.
 • 4. Hvis du ikke hører noget inden for tre dage, kan du vælge at sende en opfølgende besked.

Hvis du er klar til at finde et nyt job, så har vi den rigtige stilling til dig. Download Workee allerede i dag, og søg de job, der er i nærheden af dig.