Et nyt år, et nyt job og en ny jobapp

Workee Team
Et nyt år, et nyt job og en ny jobapp
Et af de mest almindelige nytårsforsæt er at ville finde sig et nyt job. Sandheden er da også, at perioden omkring jul og nytår er særlig fordelagtig i relation til at skifte job, og der findes intet bedre sted at starte jobjagten end på Workee. Workee er en platform, der formidler kontakt mellem arbejdsgivere, der er på jagt efter nye medarbejdere, og jobsøgende kandidater på udkig efter nye jobmuligheder.
Workee har især fokus på job inden for servicefaget, herunder:
Som den førende rekrutteringsapp inden for servicebranchen er Workee-appen utrolig intuitiv og nem at bruge, og i den forbindelse har vi et par gode råd til, hvordan du med fordel kan optimere din jobsøgningsproces. Prøv at følge disse punkter:

Punkt 1. Få overblik over dine kompetencer og kvalifikationer

Det er altid en fordel at kende sine egne styrker og svagheder, og det gælder også, når man skal ud at søge nyt job. En afklaring af personlige styrker og svagheder er afgørende for, at du kan finde det rette job. Uanset hvornår du søger job, er det utroligt vigtigt, at din profil indeholder en række objektive oplysninger, der er præsenteret på den korrekte måde. Det vil få din ansøgning til at skille sig ud fra mængden og give arbejdsgiverne et mere fyldestgørende indtryk af dig.

Punkt 2. Lav en profil, der fanger arbejdsgivernes opmærksomhed

Er du klar over, at 92% af de kandidater på Workee, der bliver udvalgt af arbejdsgiverne, havde en komplet profil? Arbejdsgiverne vil typisk se alle kandidaterne i databasen igennem, og her vil den detaljerede og grundige gennemgang af dine kvalifikationer og kompetencer uden tvivl få din profil til at skille sig positivt ud i forhold til andre.

  • 1. Vælg et passende profilbillede i en god kvalitet. Det første, der fanger arbejdsgivernes opmærksomhed, er billedet på din profil, så derfor er det vigtigt, at det afspejler det, du gerne vil formidle.
  • 2. Det er en god ide at oplyse i hvilken by eller i hvilket område, du bor. Ved at videregive den oplysning, vil du kunne se de ledige job, der er i nærheden af dig, og det vil desuden gøre det muligt for arbejdsgiverne at foretage en søgning på baggrund af det kriterie.
  • 3. Opret links til dine profiler på Facebook og LinkedIn. Nu til dags spiller de sociale netværk en stor rolle i forbindelse med rekrutteringsprocessen, så husk endelig at gennemgå dine personlige profiler og evt. pifte dem lidt op. Det er nemlig ofte sådan, at hvis arbejdsgiverne finder din profil på Workee interessant, så vil de også tjekke de andre profiler, du har.
  • 4. Sørg for at udfylde felterne ang. erhvervserfaring, og anfør dine tidligere job. Angiv tidligere stillingsbetegnelser, navne på virksomheder og det tidspunkt, du arbejdede der. Hvis du endnu ikke har erhvervserfaring – så går det nok alligevel! Der er mange virksomheder, der ansætter folk uden erhvervserfaring.
  • 5. Du bør også skrive din fødselsdato, uddannelse og dine sproglige færdigheder på. Hvis du vil speede ansøgningsprocessen lidt op, kan du med fordel angive din foretrukne arbejdstid, om du har en arbejdstilladelse, og hvilken type kørekort, du er i besiddelse af.
  • 6. Lav en kort præsentation af dig selv. Afsnittet ”om mig”, med den personlige beskrivelse, er ofte tungen på vægtskålen og det, der fører til enten et jobinterview eller en afvisning af en jobsøgende kandidat. Derfor skal du gøre dig ekstra umage med at få fremhævet de personlige kvalifikationer, der er vigtige for at kunne bestride dit ønskejob.

Punkt 3. Søg efter ledige stillinger ved hjælp af Workees søgefiltre

Når du har fået klarlagt dine kvalifikationer, kompetencer og erhvervserfaring, kan du gå i gang med at søge efter ledige stillinger. Den bedste metode, til at søge efter et job på Workee, er ved at vælge en jobkategori. Når du har fået en ide om, hvilken type af ledige stillinger, der passer bedst til dine kvalifikationer og interesser, kan du indsnævre din søgning ved at anvende nogle særlige filtre, f.eks. nøgleord, timeløn og beliggenhed.
Nytår er et spændende, men også lidt stressende tidspunkt at lede efter et nyt job. Så hvis du vil have det fulde udbytte af processen, og undgå at blive stresset, er det en god ide at følge disse enkle råd:

  • Sørg for at holde momentum. At søge job kan let gå hen og blive en fuldtidsbeskæftigelse, så derfor er det vigtigt at afsætte et bestemt tidsrum dagligt til at søge job i.
  • Du skal væbne dig med tålmodighed. Da der ofte er mange jobsøgende, der er på udkig efter et nyt job omkring nytår, kan virksomhederne i nogle tilfælde være længe om at svare eller måske ligefrem undlade at svare. Hvis du ikke får svar, så sørg for at holde humøret højt, og fortsæt med at se efter nye jobmuligheder.
  • Den rette indstilling betyder alt. Jobsøgningsprocessen er ofte svær, så du er nødt til at acceptere, at du kan få både op- og nedture i den periode, så forsøg at arbejde med dig selv. Husk, at det altid kan betale sig at have en positiv indstilling, når du skal ud at søge nyt job.

Vi håber, at disse råd kan være med til at give dig en god start på det nye år, og blive springbrættet til en ny og spændende karriere.

Hvis du er på jagt efter et nyt job, så er der allerede en masse spændende jobmuligheder, der venter på dig på Workee. Download Workee-appen til iOS eller Android, og kom i gang med at realisere dit nytårsforsæt allerede i dag!

 

Læs også: Sådan finder du et job i juleperioden