Sådan finder du et job i juleperioden

Workee Team
Sådan finder du et job i juleperioden
Et job i juleperioden er en god måde at tjene penge på og samtidig få erhvervserfaring. Julen er nemlig den tid på året, hvor mange virksomheder fordobler deres indtjening sammenlignet med resten af året. Et midlertidigt job er ikke blot det perfekte valg for de studerende eller jobsøgende, men også for dem, der gerne vil have nogle ekstra timer som et supplement til deres nuværende job.
Sæsonarbejde giver dig rig mulighed for at differentiere dit arbejdsliv, udnytte muligheden for at arbejde i ferierne og stadig kunne forfølge dine mål. For nogle bliver sæsonarbejde sågar en livsstil – de blander og tilrettelægger de forskellige job, så de kan arbejde på de tidspunkter og steder, der passer dem bedst.

Hvornår er det tid til at gå i gang med at søge et job til julesæsonen?

En af de allervigtigste faktorer for at komme i betragtning til et sæsonbestemt arbejde er at begynde jobsøgningen så tidligt som muligt. Hvis det drejer sig om et job i juleperioden, begynder de fleste arbejdsgivere nemlig allerede at ansætte i august måned. Ja, man skulle ikke tro det! Rekrutteringen af medarbejdere til vintermånederne begynder sidst på sommeren og fortsætter så ind i efteråret. Husk derfor, at jo tidligere du begynder at søge, desto flere jobmuligheder vil du have og desto lettere vil det være at få et job, der interesserer dig.

Hvilken type job bliver der udbudt flest af i juleperioden?

Inden du kaster dig ud i at søge job, er du nødt til at få styr på dine mål og personlige ønsker og huske, at selvom det kun er sæsonarbejde, vil der stadigvæk være forskel på, hvilke muligheder du har i de forskellige job. Derfor skal du først og fremmest gøre op, hvad det er for et job, du er på udkig efter.

Som vi allerede har nævnt tidligere, begynder højsæsonen for ansættelse af medarbejdere til detailhandlen, netbutikker og hotel- og restaurationsbranchen allerede i sensommeren og løber frem til det tidlige efterår og strækker sig helt frem til jul. I dette tidsrum har virksomhederne travlt med at få besat en lang række stillinger og søger bl.a. følgende medarbejdere:

 • Kassemedarbejdere
 • Kundeservicemedarbejdere
 • Chauffører
 • Rengøringsmedarbejdere
 • Lagermedarbejdere
 • Lagerekspedienter til ordrepluk
 • Lagerassistenter
 • Tjenere
 • Telefonmedarbejdere
 • Sælgere til julekampagner
 • Butiksassistenter og mange flere
 • Så hvis vi lige skal opsummere jobtilbuddene, er det bedst at søge et job inden for logistik og distribution, i varehuse, pakkefirmaer, indkøbscentre og fødevarekæder, da de typisk vil have brug for ekstra medarbejdere.

  Tip til at finde et job omkring juletid

  Når du overvejer, om du vil have et job, er det vigtigt, at du ikke får spoleret den gode julestemning, som gør det hele lidt lettere, når motivationen ikke længere er i top. Med det mener vi, at jo tidligere på året du finder det perfekte julejob, jo mere tid vil du have til at nyde tiden op til jul.

  For at undgå stress og at skulle søge job under tidspres, anbefaler vi derfor, at du får det hele ordnet i god tid, inden den travle juleperiode begynder. Her er et par gode råd:

  1. Sørg for at opdatere din profil på Workee. Hvis du er på udkig efter en midlertidig stilling i juleperioden, er du nødt til at opdatere din profil og tilpasse den til dette formål. Jo mere du målretter profilen og tilpasser den til de midlertidige stillinger, du gerne vil have, desto bedre.

  2. Hold dig opdateret på de nye jobopslag. Det er vigtigt, at du holder dig opdateret og ser de mange nye stillingsopslag, der dagligt bliver slået op på Workee. Når du søger et job, så snart det bliver slået op, øger det dine chancer for at få et af de bedste job.

  3. Få styr på planlægningen. Hvis du allerede har et arbejde eller er studerende, skal du sikre dig, at du har den fornødne tid i hverdagen til at påtage dig et nyt job, så du ikke går ned med stress. Selvom du ikke har et fast skema eller en bestemt arbejdstid, er det vigtigt at få planlagt tingene i hverdagen. Derfor kan det være en god ide at bruge tiden om morgenen til at kigge efter job og eftermiddagene til at lave lektier eller slappe af.

  4. Fokusér på det, du bedst kan lide. På Workee vil du kunne finde et job, der både kan styrke din personlige udvikling og give dig mulighed for at udnytte juleferien optimalt. Hvis du er tilfreds med de nye arbejdsopgaver, er der en god chance for, at dette job kan gå hen at blive et varigt job. Nogle gange handler det hele nemlig bare om indstilling og personlig motivation.

  Her er et par ting, du skal skrive dig bag øret, når du er på udkig efter sæsonarbejde på Workee

  • Ved at bruge Workees udvidede søgefunktioner kan du indsnævre din søgning ved hjælp af nøgleord, kategorier, timeløn eller placering og dermed optimere søgningen. Det kan hjælpe dig med kun at få de job frem, der opfylder dine kriterier, hvilket giver dig en udtømmende søgning og sparer tid.
  • På listen over de ting, som arbejdsgiverne lægger mest vægt på hos en medarbejder, ligger erfaring på anden pladsen under punktet tilgængelighed. Det betyder, at så længe du vil indrette dig efter virksomhedens arbejdstider, vil virksomheden se igennem fingrene med, at du ikke har den store erfaring. Hvis du har haft et job før, er det vigtigt, at du fremhæver det på din profil.
  • Vær opmærksom på, at det kan være svært at tilrettelægge arbejdstiden i juleperioden. De fleste ledige stillinger indeholder også vagter om lørdagen og søndagen, f.eks. med en fridag i ugens løb, eller mod overbetaling. Det, der er nøgleordet for de fleste virksomheder, er, at du er fleksibel og kan træde til, når der er brug for dig.

  Med udgangspunkt i de mange jobmuligheder, der er i juletiden, kan det være svært at få et godt overblik over alle de ledige stillinger. Heldigvis giver Workee dig mulighed for at få et hurtigt og effektivt overblik over de mange job, da du kan finde alle de ledige stillinger på ét og samme sted. Til syvende og sidst gælder det om at begynde jobsøgningen i god tid, være fleksibel og klar til at begynde på et nyt arbejde med kort varsel.

  Held og lykke med at finde dit nye drømmejob til jul!