Sådan finder du medarbejdere til den travle juleperiode

Workee Team
Sådan finder du medarbejdere til den travle juleperiode
Efterspørgslen på varer og tjenesteydelser har en tendens til at stige i månederne op til jul. Derfor er mange virksomheder nødt til at ansætte ekstra personale, så de kan imødegå den midlertidige stigning i efterspørgslen. Supermarkeder, storcentre, butikker, varehuse, transport- og logistikvirksomheder, barer, hoteller og restauranter er nogle af dem, der oftest slår midlertidige stillinger op i juleperioden.
Først og fremmest bør du begynde med at analysere medarbejderstabens profil og få identificeret de mangler, der er i teamet. Du bør også gennemgå sidste års succeser og fiaskoer, planer og resultater. Når du har evalueret det hele grundigt, vil du have et godt overblik over, hvilken type medarbejdere du har brug for og på hvilket tidspunkt, så du kan udarbejde et detaljeret jobopslag på Workee.

Husk, at juleperioden medfører flere henvendelser fra kunder og en større efterspørgsel på tjenesteydelser sammenlignet med andre tidspunkter på året, så de nye medarbejdere skal have nogle særlige egenskaber for at kunne imødekomme dette behov. De skal f.eks. være i stand til at tage sig af langt flere arbejdsopgaver på kortere tid og derfor have en høj stresstærskel. Du skal også være opmærksom på den interne konkurrence medarbejderne imellem, hvilket er en anden grund til at komme i gang med rekrutteringen så hurtigt som muligt, men hvornår er det egentlig passende at gå i gang?

For tidligt i forhold til jul? Ikke hvis du er beskæftiget inden for detailhandel / nethandel

Hvis juletravlheden begynder midt på efteråret, skal ansættelsesprocessen til jobbene i juleperioden allerede begynde i sensommeren, da de nye medarbejdere både skal findes og læres op, så de er grundigt forberedte på de hektiske dage og de mange timers salgsarbejde.

Hvis du ikke har sørget for en ordentlig planlægning, kan du ende med at blive fanget midt i den travle højsæson og skulle skynde dig ud og finde nogle nye medarbejdere, hvilket kan få negativ indflydelse på kvaliteten af ansættelsesprocessen. Vær også opmærksom på, at ca. halvdelen af alle virksomheder kæmper med at finde medarbejdere til de mange ubesatte stillinger i juletiden. Så hvis du har et ønske om at tilhøre den anden gruppe af virksomheder, dem med succes, råder vi dig til at bruge tiden fornuftigt og begynde at planlægge ansættelsen af de nye medarbejdere allerede i august måned.

Hvis du ønsker hjælp til at klare udfordringen med at finde de rigtige medarbejdere, anbefaler vi, at du læser de gode råd på Workee, herunder hvordan du administrerer og håndterer din medarbejderstab.

Tiltræk de talentfulde medarbejdere ved at tilbyde dem en konkurrencedygtig løn

Et af de mest effektive våben, der kan tiltrække velkvalificerede medarbejdere til midlertidige stillinger, er uden tvivl en god løn. Normalt får de medarbejdere, der er ansat i midlertidige stillinger i juleperioden, en lidt højere løn på grund af de særlige arbejdsbetingelser.

Derfor skal du ikke være bange for at tilbyde en højere løn end gennemsnittet. Hvis du får ansat en velkvalificeret medarbejder, i stedet for en medarbejder med dårlige kvalifikationer, vil den højere løn tjene sig ind igen og desuden være med til at skabe mere omsætning på lang sigt. Hvis du kun tilbyder en lav løn, vil det bare resultere i, at du får ansat nogle dårligt kvalificerede medarbejdere, som på lang sigt vil være en større udgift for dig end en velkvalificeret medarbejder med den nødvendige erfaring.

Indfør et bonussystem

Drag fordel af et af de uundgåelige onder i en virksomhed, nemlig overarbejde, og tiltræk og – når tiden er inde – fasthold de mest kvalificerede medarbejdere. Sørg for at tildele de dygtigste medarbejdere nogle ekstra timer om måneden mod betaling. Det vil motivere dem, og du vil opleve, at de vil være mere loyale over for dig og din virksomhed.

Du kan også tilbyde dem en bonus for deres arbejdsindsats og punktlighed samt en medarbejderrabat på udvalgte produkter og tjenesteydelser. Du kan ligeledes belønne de dygtigste medarbejdere ved at tilbyde dem arbejde uden for højsæsonen. Selvom du måske ikke har brug for så stor en medarbejderstab, bør du alligevel opmuntre de dygtigste medarbejdere til at blive i din virksomhed, når den travle periode er overstået. Denne mulighed for at kunne fortsætte i virksomheden vil være et stort plus for de fleste medarbejdere og vil få dem til at vælge netop din virksomhed.

Oplys medarbejderne om de muligheder, jobbet kan føre med sig

Gør det klart for den enkelte medarbejder, hvordan dette job kan have indflydelse på medarbejderens fremtidige karriere, herunder hvordan medarbejderen vil være i stand til at få nye kvalifikationer, mere erhvervserfaring, nye færdigheder og kontakter.

Du skal naturligvis også nævne, at du med glæde vil give medarbejderen en anbefaling med på vejen, når vedkommende forlader sin stilling. Her kan du fremhæve medarbejderens personlige kvalifikationer, hvilket vil være en stor fordel, for medarbejderens fremtidige karriere.

Workee står klar til at give dig en hjælpende hånd

Digitalisering spiller en afgørende rolle i forbindelse med ansættelsen af nye medarbejdere. Ifølge den amerikanske platform Snagajob leder hele 74% af alle medarbejdere efter et feriejob på forskellige online-platforme. Desuden bruger 90% af de jobsøgende en smartphone til at finde job. Det er årsagen til, at appen Workee – hvor arbejdsgiverne kan ansætte medarbejdere til midlertidige stillinger, i løbet af ganske få timer – er så utrolig værdifuld for din virksomhed. Så snart du har oprettet og lavet en profil for din virksomhed, kan du lægge et jobopslag op og chatte direkte med de jobsøgende kandidater, så du kan finde den perfekte kandidat.

Som du kan forstå, behøver det faktisk ikke at være særligt kompliceret at finde nogle dygtige medarbejdere til de midlertidige stillinger. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gerne vil tiltrække talentfulde medarbejdere til din virksomhed, skal du sørge for at etablere en struktureret ansættelsesproces og samtidig tilbyde de enkelte medarbejdere nogle gode ansættelsesbetingelser. Glem ikke, at den, der kommer først til mølle får først malet, så det er bare om at komme i gang med at finde dine nye medarbejdere på Workee med det samme!

Tidligere
Sådan får du dit allerførste job
Næste
Sådan finder du et job i juleperioden